Sådan finder du den bedste cykelstol til dit barn

Vi danskere er et af de mest cyklende folkefærd i verden. Faktisk viser en ny undersøgelse at op mod hver tredje dansker cykler hver eneste dag – mange af dem til og fra job. I storbyerne hvor huslejen er høj og parkeringspladserne få, vælger mange at droppe bilen.

Derfor er der også mange småbørnsfamilier, der har cyklen som eneste transportmiddel , det kræver naturligvis at man har en  god og sikker cykelstol. En cykelstol må bruges fra barnet kan sidde selv, typisk når det vejer omkring 9 kg.

De fleste cykelstole har en max kapacitet på 22 kg, hvilket de fleste børn veje, når de starter i skole.  I nedenstående afsnit guider vi dig til at finde den helt rigtige model til din cykel og dit barn, så den daglige cykletur bliver legende let.

Det skal du være opmærksom på, når du køber cykelstol

Først og fremmest skal du beslutte dig for, om du vil have en klassiske cykelstol, som monteres bagpå cyklen eller et såkaldt høstsæde, som man sætter fast forrest på cyklen.  Førstnævnte er det mest udbredte og sikreste valg, desuden har cykelsæder der monteres foran ofte en lavere vægtkapacitet. Husk desuden også, at dit barn altid skal bære cykelhjelm, når det transporteres i en cykelstol.

Cykelstol bedst i test

Forbrugerrådet TÆNK og Sundhedstjenesten Doc24 har i 2018 gennemført en stor test af forskellige modeller af cykelstole.

Den bedste cykelstol til montering bagpå er Thule Yepp Maxi. Den har en ca. pris på 849 kr. Barnet spændes fast med en praktisk og sikker 5-punktsele og stolen  har en smart tyverisikring.

Den bedste cykelstol til montering foran er også fra Thule. Modellen hedder Yepp Nexxt Mini og har en ca. pris på 799 kr. Også denne model har en 5-punktsele, den vejer meget lidt, er nem at montere og har en praktisk fodstøtte til barnet. Vægtkapaciteten på denne model er 15 kg.

Måske tænker du, at priserne er lidt høje? Heldigvis kårer testen også den bedste og billigste cykelstol på markedet. Her er vinderen Polisport Bilby til blot 339 kr. Også her får du den sikre 5-punktsele, god siddekomfort og tyverisikring.

Køb stolen hos Pedalatleten

Hvad end du vælger at spendere eller gå efter en lidt billigere model, når du skal købe cykelstol, så sørg for at du køber den hos en autoriseret forhandler. På den måde sikrer du dig, at du køber en model der overholder alle lovkrav, og som du kan reklamere over, hvis du skulle opdage fejl eller mangler.

Cykelstole kan købes mange steder på nettet på diverse webshops. Foretrækker du at handle i en fysisk butik, kan du finde et stort udvalg hos cykelforretninger og også typisk hos større supermarkedskæder som Bilka og Kvickly.

Prisen er ikke nødvendigvis en væsentlig faktor for dig og dit barns sikkerhed. Det absolut vigtigste er korrekt montering af cykelstolen samt ordentlig fastspænding af barnet. Husk altid også at give dit barn et cykelhjelm på. Du kan med fordel undersøge Airbag hjelmen, som har vist sig at være mere sikker end de normale hjelme.